STICHTING KINTU

Over Kintu

Kintu is een mythologisch figuur die in legendes van de Baganda stam van Uganda verschijnt. Volgens de overlevering was Kintu de eerste man die in zijn eentje over de uitgestrekte vlaktes van Uganda wandelde. In een van de folklore verhalen wordt Kintu’s menselijkheid getest door de god van de lucht, Ggulu, voor wie hij vijf opeenvolgende beproevingen (trials) moet ondergaan. De ene beproeving was hierbij nog uitdagender en moeilijker dan de andere.

Uiteindelijk weet Kintu elke opdracht te volbrengen met behulp van een onbekende goddelijke kracht. Ggulu is erg onder de indruk van Kintu’s slimheid en vastberadenheid en beloont zijn inspanningen met de hand van zijn dochter, Nambi.

In navolging van Kintu zullen de deelnemers aan de Kintu Trial ook elke dag een beproeving ondergaan. Met 5 loodzware mountainbike etappes, elk door een andere unieke omgeving, worden de deelnemers tot het uiterste gedreven. Met het volbrengen van de Kintu Trial zul je over de uitgestrekte vlaktes van Uganda fietsen en daarbij beloond worden met de schoonheid van de natuur en de vriendelijkheid van de bevolking.

STICHTING KINTU

Stichting Kintu zet zich in om het fietstoerisme in Uganda te bevorderen. Op de fiets kom je meer in aanraking met de lokale cultuur en natuur dan vanuit een lodge of safari jeep. Daarnaast ondersteun je door het directe contact met de bevolking beter de kleinschalige economie en het lokale ondernemerschap.  Aangezien een groot deel van de bevolking geen toegang heeft tot kredietverlening en geen werknemer is bij een bedrijf, zijn zij afhankelijk van deze vorm van inkomen.

De Kintu Trial zelf is geen sponsortocht, maar hoopt deelnemers wel te enthousiasmeren voor het land en de vorm van avontuur. Daarnaast werken we samen met initiatieven die het ondernemerschap van de bevolking ondersteunen en daarmee de leefomstandigheden bevorderen. We zien Stichting Kintu dan ook graag als een extra kracht die de lokale bevolking helpt in het overwinnen van hun eigen uitdagingen.