PROGRAMMA

Programma

Dag 1 – zaterdag 23 november

Aankomst op Entebbe. Vervoer vanaf het vliegveld naar de accommodatie in Entebbe/Kampala. Vandaag is er tijd om wat te acclimatiseren of lokale inkopen te doen. 

Overnachting (onder voorbehoud): ViaVia Guesthouse

Dag 2 – zondag 24 november

Verplaatsen van Kampala naar de start van de Kintu Trial in west-Uganda (Fort Portal).  Eventueel is een vroege aankomst (voor 10 uur) nog mogelijk op Entebbe. Bij aankomst op locatie worden de fietsen uitgepakt en is er indien er voldoende tijd is een mini-proloog om je materiaal te testen.

Overnachting (onder voorbehoud): Kluges Guestfarm

Dag 3 – maandag 25 november

Eerste dag Kintu trial. ~100KM in de omgeving van Fort Portal en langs talloze kratermeren met uiteindelijke finish bij Lake Nyamiteza.

Overnachting (onder voorbehoud): Lodge Bella Vista

Dag 4 – dinsdag 26 november

Tweede dag Kintu Trial. ~100KM van Lake Nyamiteza naar Queen Elizabeth National Park met overnachting in het Queen Elizabeth NP. Onderweg een flinke klim over de uitlopers van het Rwenzori gebergte.

Overnachting (onder voorbehoud): Tembo hotel

Dag 5 – woensdag 27 november

Derde dag Kintu Trial. ~110KM door het Queen Elizabeth National Park richting Ishasha. De eerste 50KM zullen gezamenlijk en geneutraliseerd worden afgelegd i.v.m. de veiligheid t.o.v. wilde dieren (gegarandeerd olifanten spotten). Na een korte boottocht over het Kazinga channel volgt nog 60KM door het QE national park afgelegd met je eigen team, met wederom overnachting aan de rand van het park.

Overnachting (onder voorbehoud): The River Isasha Lodge

Dag 6 – donderdag 28 november

Vierde dag Kintu Trial. ~90KM naar de heuvels van het Bwindi Impenetrable National Park met heel veel klimmeters. Overnachting in Ruhija.

Overnachting (onder voorbehoud): Ruhija Gorilla Friends

Dag 7 – vrijdag 29 november

Vijfde dag Kintu Trial. ~75KM van het Bwindi Impenetrable NP naar lake Mutanda. Overnachting aan de rand van het meer met uitzicht op vulkanen in Congo en Rwanda met ’s avonds natuurlijk feestelijke afsluiting.

Overnachting (onder voorbehoud): Lake Mutanda Resort

Dag 8 – zaterdag 30 november

Vervoer van lake Mutanda terug naar Entebbe. Eventueel is een late vlucht van Entebbe naar huis mogelijk (vertrek na 22 uur). Een alternatief is eigen vervoer vanaf lake Bunyonyi naar bv Kigali (Rwanda) voor een vlucht naar huis. 

Overnachting (onder voorbehoud): ViaVia Guesthouse. NB deze laatste overnachting is niet standaard in de prijs inbegrepen. Reserveren tegen meerpijs van €50-60 mogelijk.

Dag 9 – zondag 1 december

Vertrek vanaf Entebbe naar huis. Eventueel kan je natuurlijk ook nog een eigen programma vervolgen nadien. Via onze partner Red Dirt zijn ook veel aanvullende opties mogelijk zoals Gorilla tracking, Vulcano hike of Lake Mburo safari.