PROGRAMMA

Programma

Dag 1 – vrijdag 19 november

Aankomst op Entebbe. Vervoer vanaf het vliegveld naar de accommodatie in Entebbe/Kampala. Vandaag is er tijd om wat te acclimatiseren of lokale inkopen te doen. De fietsen blijven vanuit het vliegtuig nog even ingepakt ivm het vervoer naar de startlocatie de volgende dag.

Dag 2 – zaterdag 20 november

Verplaatsen van Kampala naar de start van de Kintu Trial in west-Uganda (Fort Portal).  Eventueel is een vroege aankomst (voor 10 uur) nog mogelijk op Entebbe. Bij aankomst op locatie worden de fietsen uitgepakt en is er een mini-proloog om je materiaal te testen.

Dag 3 – zondag 21 november

Eerste dag Kintu trial. ~100KM in de omgeving van Fort Portal en langs talloze kratermeren met uiteindelijke finish bij Lake Nyamiteza.

Dag 4 – maandag 22 november

Tweede dag Kintu Trial. ~100KM van Lake Nyamiteza naar Queen Elizabeth National Park met overnachting in het Queen Elizabeth NP. Onderweg een flinke klim over de uitlopers van het Rwenzori gebergte.

Dag 5 – dinsdag 23 november

Derde dag Kintu Trial. ~110KM door het Queen Elizabeth National Park richting Ishasha. De eerste 50KM zullen gezamenlijk en geneutraliseerd worden afgelegd i.v.m. de veiligheid t.o.v. wilde dieren (gegarandeerd olifanten spotten). Na een korte boottocht over het Kazinga channel volgt nog 60KM door het QE national park afgelegd met je eigen team, met wederom overnachting aan de rand van het park.

Dag 6 – woensdag 24 november

Vierde dag Kintu Trial. ~90KM naar de heuvels van het Bwindi Impenetrable National Park met heel veel klimmeters. Overnachting in Ruhija.

Dag 7 – donderdag 25 november

Vijfde dag Kintu Trial. ~75KM van het Bwindi Impenetrable NP naar lake Mutanda. Overnachting aan de rand van het meer met uitzicht op vulkanen in Congo en Rwanda met ’s avonds natuurlijk feestelijke afsluiting.

Dag 8 – vrijdag 26 november

Vervoer van lake Mutanda terug naar Entebbe. Eventueel is een late vlucht van Entebbe naar huis mogelijk (vertrek na 21 uur). Een alternatief is eigen vervoer vanaf lake Bunyonyi naar bv Kigali (Rwanda) voor een vlucht naar huis.

Dag 9 – zaterdag 27 november

Vertrek vanaf Entebbe naar huis.